Een jaar of twee heb ik maar wat aangekloot. Ik trainde zonder een echt doel en eigenlijk werd daarmee het trainen zélf mijn doel. Ik houd van het trainingsproces. Mijn doel was simpelweg om door te blijven trainen, wetende dat consistentie een van de belangrijkste factoren is bij training. In mijn ogen is dat een goede instelling wanneer de focus niet op de uitkomst van de training ligt, maar op het proces. Ik ga een powerlift wedstrijd doen!

 

Toch miste ik uiteindelijk structuur. Een trainingsprogramma maken wordt veel makkelijker als er een duidelijk doel achter zit. Elke keuze kan langs het doel gelegd worden. Draagt het niet bij aan dat doel? Weg ermee!

 

Van daaruit besloot ik om weer een powerlift wedstrijd te gaan doen.
Op dinsdagochtend om 7.00 uur opende de inschrijving voor de wedstrijd. Aanmelden deed ik om 8.00 uur. Maar de wedstrijd was al vol! Oh…

 

Op dat moment hoorde ik mijn moeders stem in mijn hoofd zeggen: ‘Denk in oplossingen, niet in problemen Pepijn.’ En dus begon ik alsnog met mijn voorbereiding. Niet voor een wedstrijd met anderen, maar voor een wedstrijd met mezelf.

 

In mijn ogen is powerliften namelijk ook vooral een wedstrijd met jezelf.

 

Los van dat je op hoog niveau powerliften andere keuzes zult maken, geldt dat iedereen op elk niveau kan tillen wat hij/zij kan tillen. En welk niveau je ook hebt, hierin kun je jezelf blijven uitdagen en jezelf overwinnen.

 

Negen weken in wedstrijdvoorbereiding

 

Via deze blog kun je mij gedurende de komende negen weken volgen in mijn voorbereiding. Ik pak het aan alsof ik op weg ben naar een echte wedstrijd en ik gebruik het als een oefen ‘peak.’

Ambieer jij het ook om een wedstrijd te doen? Wat let je om de voorbereiding ervan te oefenen…

 

Ga net als ik deze uitdaging met jezelf aan

 

Ook jij kunt een powerlift wedstrijd ervaren! Lijkt het je wel wat om die wedstrijd met jezelf aan te gaan? Schrijf je dan nu in. Op 26 januari zullen we in Undisputed Utrecht met maximaal 10 deelnemers een powerlifting ‘mock’ meet houden. (Dat betekent een onofficiële powerlift wedstrijd.) Deelname kost 25 euro, inclusief een Undisputed™ Powerlifting shirt!

 

Iedereen krijgt dan drie pogingen om een zo hoog mogelijk gewicht te tillen met de squat, bench press en deadlift, waarbij de powerlift regels gehanteerd zullen worden.

 

Op 4 november aanstaande zal het Undisputed Powerlifting programma van start gaan. Elke vier weken krijg je een nieuw programma, waarbij het doel is te pieken op de wedstrijd met jezelf. Wil jij dit programma ook volgen? Mail naar Pepijn@undisputed.com en je komt op de vierwekelijkse maillijst!

 

Op de locaties Hilversum en Utrecht zullen inschrijflijsten opgehangen worden, dus schrijf je snel in!