Blog - UNDISPUTED™
Een wedstrijd met jezelf

Een jaar of twee heb ik maar wat aangekloot. Ik trainde zonder een echt doel en eigenlijk werd daarmee het trainen zélf mijn doel. Ik houd van het trainingsproces. Mijn doel was simpelweg om door te blijven trainen, wetende dat consistentie een van de belangrijkste factoren is bij training. In mijn ogen is dat een goede instelling wanneer de focus niet op de uitkomst van de training ligt, maar op het proces.

Read more
Week 1 & 2

Zo’n eerste trainingsweek is altijd weer een interessante ervaring. Je moet gewichten kiezen voor oefeningen die je misschien al een tijdje, of nooit, gedaan hebt. Je moet de goede intensiteit bepalen waarmee je het werk gaat doen. Als je te zwaar begint lig je er binnen twee weken vanaf, maar begin je te licht dan ben je de eerste paar weken vooral voor de gezelligheid aan het trainen.

Read more
Week 3 & 4

Training deze twee weken ging goed. Week vier was de introductie van het tweede trainingsblok. Normaliter plan ik mijn training in blokken van vier weken, maar omdat ik dit keer met een deadline kamp, heb ik voor drie blokken van drie weken gekozen.

Read more
Week 5 & 6

Week vijf deze week was training ‘as usual.’ Week zes was een deload. Een deload is een periode van training waarbij je even de totale druk van training verlaagt. Ikzelf hanteer verschillende soorten deloads voor verschillende doelen.
Soms halveer ik alles wat ik doe, de reps en sets en soms het gewicht. Wel zorg ik dat ik alle trainingssessies in de week doe. Soms doe ik een weekje niks. Deze keer deed ik een zware ‘single’ (een set van een rep) op alle drie de power lifts.

Read more